Putovanje je znanje – Putopisna tribina


 

Putopisna tribina “Putovanje je znanje” održat će se 13. prosinca 2013.(petak) u Barcelona pubu (Osijek, Vukovarska 4a), u organizaciji udruge “Oko svijeta” i ekipe Frame festivala .
Tribina “Putovanje je znanje” promiče kulturu individualnih putovanja na kojoj će iskusni putnici kroz kratka predavanja predstaviti različite načine putovanja i svoja iskustva.

putovanje je znanje

Tribina je centralno mjesto za pružanje i razmjenu kvalitetnih informacija i motiviranjem mladih da što više putuju.  “Osnovni cilj inicijative “Putovanje je znanje” je promicanje kulture individualnih putovanja kao jednog od najboljih načina za stjecanje novih znanja.

predavanje

Želimo pokazati da je uobičajeni strah i otpor prema odlasku na put u vlastitom aranžmanu nepotreban. Svjedoci smo da dok putuje, mlada osoba ubrzano stječe nova znanja, postaje tolerantnija, odgovornija i spremnija za životne izazove. U razvijenim zapadnim zemljama, pogotovo zemljama EU-a, uobičajeno je i poželjno tijekom ili nakon studiranja otići godinu dana na putovanje.” – rekao je Ivica Jujnović.

na predavanju

PREDAVAČI:

Hrvoje Jurić – mladi putopisac, koji je ove godine biciklirao preko Alpa pa sve do norveškog Nordkappa, iza sebe ima već nekoliko ozbiljnih putovanja biciklom. Osim toga, izdao je i putopisni roman “Marijanov put” koji se temelji na prošlogodišnjem bicikliranju oko Europe. Uskoro kreće u Afriku, a za iduću godinu godinu priprema proći biciklom uzduž cijelih Alpa.

Boris Veličan – svjetski putnik, putopisac, novinar, producent, asistent, hedonist i avanturist, autor tri putopisne knjige: “Meni je svaki dan nedjelja”, “Odavde do Tralala” i “Doma je lijepo, ali svugdje je najljepše”, napisao više od stotinu putopisnih reportaža, snimio mnoštvo dokumentaraca, poštovatelj likova i djela braće Seljan, slavnih hodača i istraživača.

Rok Kofol – Od rođenja, točnije od kad ga je majka u ranoj dobi vodila u Berlin, njegov je život osuđen na putovanja. Još kao student proputovao Aziju, Južnu Ameriku i Afriku, a već 8 godina vodi backpacking avanture širom svijeta s udrugom koja se zove “ShaPPa”.

Borna Kačić – U dobi od 16 godina odlazi biciklom u Zadar i Split kada je stasala ljubav prema kotačima, kretanju i dokolici. Za vrijeme studija putuje motociklom po Mediteranu, biciklira, planinari… Dio je grupe avanturista Nomadi.hr koja redovito planinari po Velebitu, Biokovu, Durmitoru, Andama, Patagoniji, nealpskim i indijskim Himalajama.

Ivica Jujnović – Organizator puta oko svijeta 2007. godine tijekom kojeg je u 10 mjeseci obišao 38 država i 4 kontinenta. Motiviran stečenim iskustvom i znanjem zajedno sa suputnikom Zoranom Paunovićem osniva udrugu “Oko svijeta” i pokreće festival “Putovanje je znanje” u Zagrebu.

predavanje o putovanju

PROGRAM:

Vrijeme: Petak 13. prosinac 2013 u 20h

Mjesto: Barcelona pub, Osijek, Vukovarska 4a

Program:

20:00 – 20:20 – Ivica Jujnović
20:20 – 20:40 – Rok Kofol
20:40 – 21:00 – Borna Kačić
21:00 – 21:20 – Boris Veličan
21:20 – 21:40 – Hrvoje Jurić
21:40  – Party,  neformalno druženje i  razmjena iskustava.

Voditeljica programa: Vlatka Vužić

druženje nakon predavanja

O udruzi:

Udruga “Oko svijeta”, osnovana je 2009. godine s ciljem okupljanja putnika i promicanja učenja kroz putovanje. Do sada smo uspješno organizirali četiri najveća festivala putnika u Hrvatskoj.

putovanje

Kroz festivale, mnoge poznate osobe iz svijeta putovanja poput Hrvoja Jurića, Hrvoja Šalkovića, Krešimira Raguža, Jasena Boke, Dvine Meler, Borisa Veličana, Davora Rostuhara, Jasne Ferluga, Mira Aščića,Tomislava Perka, Lea Lemešića, Anje Mutić, Krešimira Raguža, Domagoja Jakopovića – Ribafish, Luka Ljubičića, prof.dr.sc. Draka Prebežca, prof.dr.sc. Velimira Sriće, svojim su savjetima pomogle mnogima da se odvaže i odu na prvo veliko putovanje u vlastitom aranžmanu.

VIŠE INFORMACIJA NA:

Web stranica: www.putovanje-je-znanje.com

Facebook event: www.facebook.com/events/622109207845889

Komentiraj

*